Logga in

Dahl och Bevego bygger nytt i Halmstad

Publicerad
20 dec 2013, 12:36

Nästa år öppnar Bevego, Dahl och Optimera för första gången butiker i en gemensam fastighet. Totalt omfattar den nya fastigheten i Sannarp i Halmstad cirka 9 000 m². Dessutom flyttar Bevego till nya lokaler i Sundsvall under 2014.

Bevego, Dahl och Optimera ingår alla i franska Saint Gobain-koncernen. Den nya anläggningen i Halmstad, som byggs av Peab, består även av materialgårdar, parkeringsanläggning samt lastgård med tillfarter och transportvägar. Beställare är Galjaden Fastigheter och den totala investeringen i projektet överstiger 50 miljoner kronor.

I fastigheten kommer Optimera, Dahl och Bevego att ha tre skilda verksamhetslokaler med vissa gemensamma utrymmen, som konferensrum, lunchrum och omklädningsrum. Först in är Bevego, som planerar att slå upp portarna i mars, och det är företagets 31:a filial i Sverige. Det blir redan från start en fullsortimentsfilial med produkter ur samtliga affärsområden, byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Bevegos egen del består av totalt 1 700 m² och inrymmer höglager och butik. Till detta tillkommer även stora utearealer med skärmtak för långgods.

– Vi har under längre tid tittat på en nyetablering i just Halmstad, som för oss har varit en vit fläck på kartan. I dag levererar vi till kunder i området fyra gånger i veckan. Därför är vi nu glada över att ha hittat en bra lösning till lokal etablering, som innebär att vi kan utöka vår service till kunder på plats, kommenterar Bevegos regionchef Tomas Lindh på företagets hemsida.

I Sundsvall har Fastec Sverige tecknat avtal med Galjaden Fastigheter om att bygga en ny butikslokal för Bevego. Butiken omfattar cirka 2 200 m² och byggs längs längs E14 i Nacksta industriområde. Arbetet påbörjas under första kvartalet 2014 och inflyttning sker under kvartal tre samma år.

Vid årsskiftet stänger Dahl butiken i Sollentuna och kunderna hänvisas till Dahlcenter i Upplands Väsby, som öppnade i mars 2012.