Logga in

Uponor bygger nytt distributionscenter

Publicerad
1 mar 2012, 15:48

I förra veckan togs första spadtaget på Uponors nya distributionscenter i Västerås. Byggnaden blir cirka 7.000 m² och beräknad inflyttning är i december i år.

Uponor har under de senaste åren centraliserat sina nordiska lager till Virsbo samtidigt som volymerna har ökat, skriver företaget i ett pressmeddelande. Den nya byggnaden på Hacksta är ett steg i den långsiktiga planen att bygga för framtida expansion. Samtidigt ska den erbjuda bättre leveransservice till kunderna på den nordiska marknaden, främst genom kortare ledtider och en effektivare lagerprocess.

– Vi har sedan 2009 jobbat med strukturella förändringar inom vår lager- och logistikverksamhet i Norden, och under de senaste två åren fokuserat på effektivisering och utveckling av nya servicekoncept kring våra system och produkter. Det nya lagret ger oss nu möjlighet att komma vidare, säger Peter Malmberg, nordisk logistikchef på Uponor.

Det nya distributionscentret innebär att delar av lager- och logistikverksamheten flyttas från Virsbo till Västerås. Kvar i Virsbo blir fabrikslagret, som levererar system producerade på enheten i Virsbo till Uponors övriga distributionscenter, främst inom Europa. Den övriga verksamheten i Virsbo, produktion, inköp, administration samt teknologi- och produktutveckling, påverkas inte av flytten.

Fastighetsbolaget Kilenkrysset bygger, äger och hyr ut det nya distributionscentret.