Logga in

Ternstedt Invent gör två förvärv

Publicerad
2 jan 2012, 17:58

Ternstedt Invent förvärvar Görans Värme & Sanitet AB i Rimforsa och Ydre-Kinda Elservice AB i Österbymo. Företagen omsatte cirka 2,8 miljoner kronor respektive 1,1 miljoner kronor de senast redovisade bokslutsåren. Ternstedt Invent kommer under våren att flytta lokalerna i Brokind till Rimforsa.

Förvärven sker per idag den 2 januari och med följer en VVS-montör och en elektriker. I förvärvet av Görans Värme & Sanitet ingår en lokal i Rimforsa. Lokalen kommer att byggas om och renoveras under det första kvartalet i år. Därefter kommer Ternstedt Invent att flytta det nuvarande lagret och kontoret i Brokind till Rimforsa, som blir ny bas för verksamheten i Kinda kommun och södra Linköping. Lokalerna kommer att öka från 270 m² till 500 m² och ett 15-tal anställda får sin bas där, skriver Corren.se. Företaget behåller lokalerna i Kisa.

Ternstedt Invent är medlem i Comfort-kedjan och VVS Företagen. Företaget bedriver verksamhet inom VS, ventilation, bygg, plåt, el samt fastighetsdrift. Ternstedt Invent har cirka 60 medarbetare och omsätter 60 miljoner kronor. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i södra Östergötland och norra Småland.