Logga in

VVS-museet tar ner skylten

Publicerad
9 aug 2012, 15:27

Det blir varken lekland eller fortsatt museidrift för VVS-museet i Katrineholm. Istället ska museets föremål, WC-stolar, rör, 30-talsblandare och mycket annat, magasineras i väntan på bättre tider.

VVS-museet i Katrineholm har nu bommat igen för gott och museiföremålen förpassas till magasin.

– Jag har precis sagt upp telefonabonnemanget och snart ska vi utrymma lokalerna. Från början hade vi tänkt göra oss av med grejerna, men i framtiden kanske det finns någon som vill ta tag i frågan, säger Rolf Kling, VVS-museets ordförande.

Ägarna till museet, bland andra VVS Företagen, Svenska Rörgrossistföreningen, VVS-Information och Katrineholms kommun, har länge varit eniga om att något radikalt måste göras med VVS-museet i Katrineholm. Museet ansågs vara otidsenligt med för mycket fokus på toaletter.

– Vi kontaktade en lekplatsdesigner, som bland annat ligger bakom Junibacken, som hade en idé om att göra ett VVS-lekland där barnen skulle kunna åka rutschkana i rören, säger Rolf Kling.

– Det var en lysande idé som skulle ha kostat omkring en miljon kronor, men VVS-branschen sa nej, konstaterar han och syftar på finansiärerna VVS Företagen, Svenska Rörgrossisföreningen och VVS-Information.