Logga in

Francks Kylindustri köper Dala El & Kylteknik

Publicerad
7 jun 2011, 14:08

Francks Kylindustri förvärvar Dala El & Kylteknik AB i Ludvika. Företaget har två anställda och omsätter cirka 5 miljoner kronor per år. Det nya namnet blir Francks Kylindustri i Bergslagen AB.

Förvärvet är ett led i Francks Kylindustris strategi att öka sin geografiska täckning för att komma närmare sina kunder.

– Vi expanderar nu i ett för oss mycket viktigt område inom Dalarna och Bergslagen med Falun, Borlänge och Ludvika, säger Peter Franck, marknadsansvarig på Francks Kylindustri i ett pressmeddelande.

Francks Kylindustri har redan flera befintliga kunder i området, exempelvis Dagab Sverige och ICA Varulager i Borlänge.

– Tanken är att vi inom en treårsperiod ska ha fem till sju anställda i Francks Kylindustri i Bergslagen, säger Peter Franck.

Dala El & Kylteknik grundades 2004 av Roland Randström, som ägt och drivit företaget fram till förvärvet. Han ser fram emot att kunna öka företagets kapacitet genom att bli en del av en större organisation.

– För en liten aktör är det en tuff arbetsbörda att hinna med allt som åligger en företagare och samtidigt hålla en hög servicenivå och utveckla verksamheten. När vi blir fler blir vi mindre sårbara och har alltid back up. Det är en trygghet för både oss och kunderna, säger Roland Randström.

Dala El & Kylteknik har samarbetat med Francks tidigare. Företaget arbetar idag huvudsakligen med bergvärmepumpar, reparationer och service av kylanläggningar hos industrier och affärer, samt garantiarbeten åt Nibe. Till kontoret knyts även Olle Hillgren från Francks Kylindustrier i Norrköping. Han blir säljansvarig för industrikyla.

Francks Kylindustri har cirka 100 anställda, omsätter drygt 200 miljoner per år och har bolag i Stockholm, Göteborg, Norrköping (huvudkontor) och Helsingborg. Det är ett av landets fem största kylföretag och det största privatägda.