Logga in

NVS köper FCC Sprinkler

Publicerad
16 apr 2010, 13:15

NVS förvärvar FCC Sprinkler & Service AB med huvudkontor i Västerås. FCC Sprinkler har ett 60-tal anställda och omsatte förra året cirka 74 miljoner kronor. NVS var genom affärsområdet NVS Sprinkler redan innan förvärvet störst i Sverige och Norge inom sprinklerområdet.

FCC Sprinkler startades för tio år sedan och verksamheten är rikstäckande. Företaget har regionkontor i Helsingborg, filialkontor i Stockholm samt platskontor i Nyköping och Skene utanför Borås. Verksamhetens huvudsakliga inriktning är totalentreprenader och serviceuppdrag med större byggföretag som viktig kundgrupp.

Huvudägare är Thomas Olsson-Hyllén och Mats Ryström, som också är vd för FCC Sprinkler. Mats Ryström värdesätter den ingenjörskompetens som finns inom NVS Sprinkler eftersom kraven på teknisk kompetens i många projekt ökar.

– Jag är också övertygad om att vi tillsammans kan dra nytta av den gemensamma erfarenhet som finns från projekt i olika branscher för att skapa attraktiva sprinklerkoncept. Mycket viktigt är också att NVS har den storlek som krävs för att utveckla effektiva administrativa stödtjänster och projektstyrningsverktyg, säger Mats Ryström i ett pressmeddelande.

NVS Sprinkler har cirka 190 medarbetare. NVS koncernchef Håkan Bergkvist ser förvärvet av FCC Sprinkler som en möjlighet att öka tillväxttakten på sprinklermarknaden.

– Vi har haft en mycket positiv utveckling men ser samtidigt möjligheter och ett behov av att expandera ytterligare. Dels kräver de stora projekten rejält med resurser, dels är det viktigt för oss att ha en stark lokal förankring med kundnärhet i olika delar av landet. Genom att förvärva FCC Sprinkler uppnår vi båda dessa målsättningar, säger Håkan Bergkvist.

Mot slutet av 2009 fick NVS Sprinkler i uppdrag att förse Swedbank Arena i Solna med en heltäckande och specialanpassad sprinklerlösning (se länken nedan).