Svensk försäljning håller igång Idos fabrik

Publicerad: 23 oktober 2009
De planerade permitteringarna vid Ido Badrums finska fabrik har inte behövt genomföras och läget ser ljust ut för resten av året. En starkt bidragande orsak är att försäljningen i Sverige går bättre än väntat.

I våras aviserade Ido Badrum att större delen av personalen vid fabriken i finska Ekenäs skulle permitteras under fyra veckor. Läget förbättrades dock före sommaren och permitteringarna sköts på framtiden. Nu är det inte aktuellt med några permitteringar det här året, uppger tidningen Västra Nyland. I synnerhet är det försäljningen i Sverige som tagit fart.

– Vi kör resten av året utan permitteringar som det nu ser ut, främst på grund av läget i Sverige, säger fabrikschef Göran Lindqvist till Västra Nyland.

Torne Wigge, försäljningsdirektör på Ido Badrum i Sverige, bekräftar för VVS-Forum att den svenska försäljningen utvecklats positivt på senare tid.

– Efter en svag vår ser det nu bättre ut än förväntat. Vi har hämtat tillbaka en del av det tapp som vi hade under våren. Det har bidragit till att permitteringarna i Ekenäs ställts in, åtminstone på kort sikt.

Torne Wigge tycker att stämningsläget hos kunderna nu är mer positivt än tidigare.

– Det finns ett uppdämt renoveringsbehov runtom i landet, bland annat av lägenheter, och nu har ROT-avdraget tagit fart vilket också sätter sina spår i vår försäljning.

Under nästa år tror Torne Wigge att även nybyggnationen kommer igång igen, vilket bekräftas av Boverkets nya prognos (se länken nedan).

– På kort sikt är det dock svårt att förutspå hur marknaden utvecklar sig, konstaterar han.

Fler nyheter