Innehåll

VVS-Forum nr 7–8/2020

VVS-Forum nr 7–8/2020LEDARE: Storbolagen fortsätter käka upp mindre VVS-företag.

MÅNADENS BILD: Juvelen i Uppsala. Ett hållbart bygge i platinum-klass.

CHEFREDAKTÖREN MÖTER: Säker Vattens nya vd Thomas Lundberg som vill skapa samverkan för bättre bygg­ande och är den skarpaste snöskottaren i kvarteret i Tyresö där han bor.

NYHETER: Nya lagarna som du bör ha koll på, ventilationsmontören som jobbar i 50-gradig värme, ny forskning om vinsterna med kylbafflar, Gerberit fälls för arbetsmiljöbrott och branschnyheterna du inte vill missa.

FOKUS HETA FAMILJEFÖRETAG: Tåliga, trofasta och trygga. Familje­företagens särskilda styrkor är eftertraktade när storbolagen letar intressanta företagsköp. Men Rör Karlsson vill inte släppa det över 100-åriga företaget från familjen.

ISKALLT UPPDRAG: Sommaren är högsäsong för före­tagen som specialiserat sig på att bygga is­banor. Ett kallt, lite pillrigt och intensivt arbete inför nedsläpp.

YRKESLIV: Kalle Lundborg, 82, har ryckt ut på VVS-uppdrag i Norrbotten i 70 år. Och har inga planer på att sluta jobba. Vi hängde med honom på uppdrag i den blå rörmokarbussen.

POST-CORONA-KONTORET: Läs om hur ventilationer och andra viktiga funktioner kan behöva anpassas för att hindra smittspridning.

MOTOR: Stabil men utan överraskningar. Så blev omdömet när vi provkörde Nissans nya hantverkarbil NV250.

TEMA VENTILATION: I Linköping byggs en jättesimhall med olika bassänger, bubbelpooler och äventyrsbad. Ventpartner har fått uppdraget att fixa den krävande luftbehandlingen. Ett jobb som hela tiden utmanar.

FRÅGA JURISTEN: Är det rimligt att entreprenören ska ligga ute med stora pengar under lång tid? Juristen Magnus Vidänge berättar om möjligheter till förskottsbetalning.

BRANSCHEXPERTERNA SVARAR: Hur kan värmepumpen ge högre elräkning, och när ska jag rekommendera värmeväxlare till kunden? Läsarna frågar och energi­experten Roland Jonsson svarar i detta nummer.

NY KARRIÄR: Hallå där Johan Matic, ny Sverigechef på Danfoss Heating och fler på nya poster.

PRODUKTER: Multikulvert, infraröd mätning och fler smarta VVS-prylar.

KRÖNIKA: Energirådgivaren Peter Karlsson om förvaltarnas dilemma.

Nästa nummer av VVS-Forum.
Nyheter från Installatörsföretagen.
Nyheter från Säker Vatten.
Nyheter från Isoleringsfirmornas Förening.