Innehåll

VVS-Forum nr 1/2021

VVS-Forum nr 2/2021LEDARE: Hjälp kunderna att undvika vattenskador.

MÅNADENS BILD: Vad är det här för färgsprakande torn som sprider nytt ljus över Hässleholm?

CHEFREDAKTÖREN MÖTER ...
... Kjell-Åke Henriksson, installations- och energiansvarig på JM. En man med starka åsikter om ventilation och som vet vilka krav som bör ställas vid inköp av material och tjänster inom installation.

NYHETER: Läs om den ekonomiansvarige som förde över miljontals kronor från företaget till sitt privata konto, montören som tröttnat på trånga väggar, paret som stått utan värme och varm­vatten i fyra år, en till cyklande rörmokare och fler branschnyheter.

FOKUS VATTENSKADOR: En liten spricka i dismaskinslangen or­sakade stora skador på Markus Anderssons kök. Och en droppande vattenkran ledde till en omfattande översvämning på Installatörsföregatens kontor. Vattenskadorna blir allt allvarligare och spider sig från badrummet ut i kök, korridorer och andra rum utan fuktskydd. Skadehanteringen kostar runt tio miljarder per år. Men hur ska problemet stoppas?

CHEFSFRITT ÄR MODELLEN: Möt uppstickarföretaget Kiwi som ut­manar den traditionella VVS-branschen med en helt ny företagsstruktur. Här finns inga chefer eller omsättningsmål. För dem är vägen till framgång välmående, flexibilitet, inflytande och personligt ansvar.

INNOVATIONEN: Sommarjobbet på Oscar Hanson VVS i Halmstad ledde till att den unge innovatören Jonathan Persson fick hjälp med att utveckla sin klimatsmarta avsaltningsteknik.

TEMA SMITTSÄKER VVS: Vi har besökt bygget av universitetssjukhuset i Linköping.  ”Framtidens sjukhus” har den senaste tekniken med bland annat smittsäkra ventilationslösningar. Det krävande bygget startade 2010 och ska stå klart 2024 – 14 år efter första spadtaget.

RÖRMOKARSKOLAN: Häng med på andra lektionen i Anders Pargells Rörmokarskola för VVS:are. Den här gången visar han hur du gör en snygg bygelbock.

FRÅGA JURISTEN: Åtta år efter att radiatorjobbet gjordes klagar kunden på värmen. Juristen Viktor Sterner förklarar hur VVS-företaget ska agera.

NY KARRIÄR: Hallå där Patrik Nyfors, serviceledare på Infjärdens Värmes (Ivab) nya kontor i Kristianstad och branschfolk på nya poster.

PRODUKTER: Vandalsäker termostat, värmepump som hämmar luftföroreningar och fler smarta prylar.

Nästa nummer av VVS-Forum.
Nyheter från Installatörsföretagen.
Nyheter från Säker Vatten.
Nyheter från Isoleringsfirmornas Förening.