Innehåll

VVS-Forum nr 6/2020

VVS-Forum nr 6/2020LEDARE: Innovationer i branschen behövs inom nya områden.

MÅNADENS BILD: I bland får man ta till annor­lunda lösningar för att nå dit man vill.

CHEFREDAKTÖREN MÖTER: Anders Mattsson, ordförande i Installatörsföretagen. En entreprenör ut i fingerspetsarna som jobbar tiotimmarspass i stort sett varje dag. Och som kan leverera ett ton grus inom ett dygn om någon önskar det.

NYHETER: Analysexperten om när coronapandemins effekter slår mot installation, före detta VVS-montören skrev examensuppsats om rörläggarslang och pensionerade Johnny Eriksson som är glad för att utvecklingen gjort montörernas jobb enklare.

FOKUS VVS-UTVECKLINGEN: I utvecklingen från lort-Sverige till ett högutvecklat hygiensamhälle har VVS-innovationerna spelat en avgörande roll. Men hur ser det ut med uppfinningsrikedomen och utvecklingen idag? På HSB Living Lab i Göteborg letar de byggstenarna till det framtida, klimatsmarta boendet.

YRKESLIV: Sandra Christoff är ett levande bevis på att VVS-jobbet inte är för fysiskt krävande för kvinnor. Hon vill göra allt hon kan för att locka fler till ”världens roligaste jobb”.

HYBRIDER: I ett pilotprojekt i Strömstad pågår testning av solhybrider för att väcka liv i frusna berghål. Och hittills ser det lovande ut.

MOTOR: Vi har listat sju klimatsmarta hantverkarbilar.

TEMA VATTENSÄKRA INSTALLATIONER: Läs om VVS-företaget som försöker rädda den havererade badrumsrenoveringen, expertens syn på viktiga åtgärder för vatten­säkrare installationer och fem viktiga knep.

FRÅGA JURISTEN: Fredrik Mejhert reder ut viktiga saker att tänka på när beställaren vill flytta in innan allt jobb är klart.

NY KARRIÄR: Hallå där Jan Fredriksson och fler på nya poster.

TEKNIK: Hur fixar man en slät vattengång? Och vilken av de fyra finalisterna tror du på i Bebos tuffa tekniktävling?

PRODUKTER: Vattenpass med inbyggd lutningsmätare och fler smarta VVS-prylar.

REDAKTIONEN TIPSAR: Så fixar du hemestern i sommar.

Nästa nummer av VVS-Forum.
Nyheter från Installatörsföretagen.
Nyheter från Säker Vatten.
Nyheter från Isoleringsfirmornas Förening.