Logga in

Jämnt när Radiator och Bravida gjorde upp i hockeyrinken

Publicerad
7 nov 2017, 13:43

Det blev en jämn och omväxlande match när Radiator och Bravida möttes i den hittills första upplagan Halloween Hockey Game i Märsta. Inför den tredje och avgörande perioden var ställningen 8–8.

Det blev till slut Radiator som tog hem segern med 11–8.

Personalen på Radiator VVS och Bravida El i Märsta norr om Stockholm känner varandra sedan lång tid tillbaka och har även ett visst samarbete.

Nytt ramavtal och projekt för Radiator

En dag kom utmaningen om att mötas i en hockeymatch från Peter Mårtenssson, arbetsledare på Bravida, till Matz Estholm, arbetsledare på Radiator.

Utmaningen antogs enligt uppgift utan tveksamheter trots att Peter Mårtensson och två lagkompisar i Bravida är nära släktingar till en tidigare landslagsspelare i hockey. Peters bror heter Tony Mårtensson och har till den här säsongen återvänt till SHL-laget Linköping efter proffsspel i schweiziska Lugano. 

– Jag undrade hur det här skulle gå med tre stycken i Mårtenssonfamiljen i Bravidalaget, men det visade sig bli en jämn match, säger Andreas Olsson, en av Radiators tränare/lagledare och till vardags affärsområdeschef för service i Märsta och Uppsala.

Wilo hyllar hockeymästarna

Matchen spelades fredagen 27/10 i Arlanda Wings träningshall i Märsta. Reglerna var enkla och kortfattade: skada ingen i onödan och inga höga skott om någon står i vägen..

Efter första perioden stod det 5–3 i Radiators favör. När andra perioden var slut var ställningen 8–8 och matchen skulle därmed avgöras i den avslutande perioden. Slutresultatet blev 11–8 till Radiator.

– Det var först i sista perioden som vi drog ifrån tack vare att vi orkade lite mer, analyserar Andreas Olsson och tillägger att stämningen var på topp i slutperioden.

– Det var en ren match och bara glada miner trots att det var taggat. Alla var naturligtvis trötta efteråt, men det var ingen som skadade sig.

Det blev bara en utvisning per lag.

– Tobias Heyman i vårt lag hade fritt fram men då var det en av Bravidaspelarna som gick på lite tufft så Tobias blev liggande på mage. En solklar frilägesutvisning, konstaterar Andreas Olsson med ett skratt.

Bravida installerar i ny ishall helt byggd i trä

Simon Andersson utsågs till bäste spelare i Bravidas lag och blev även kvällens skyttekung med hela fem av lagets åtta mål. Han spelar hockey i den lägre delen av seriesystemet men för övrigt innehöll lagen inga aktiva spelare.

Priset för bäste spelare i Radiator gick till Tobias Heyman som gjorde fyra mål. För matchens första mål fick Radiators Rasmus Jonsson en klubba från SHL-spelaren Tony Mårtensson. 

Kvällen avslutades med gemensam middag och bowling på en lokal krog i Märsta.

– Jag tyckte att det var ett bra initiativ från början. Det är roligt att som personalvård göra grejer tillsammans med grabbarna. Hockey är kanske lite mer avancerat än vad vi brukar göra, men det märktes att det fanns många sportiga killar i båda lagen. Att vi även fick med oss representanter för både beställare och leverantörer var också jättekul, säger Andreas Olsson.  

– Den här gången gick det jättelätt för Radiator att få ihop ett lag. Vår personal i i Märsta är känd för att vara glatt och roligt gäng. De tillfrågade från andra företag blev jättesugna på att vara med.

Det var första gången som hockey var personalaktivitet. 

– Det här kommer vi säkerligen att göra om fler gånger på ett eller annat sätt. Nu vill flera av våra andra filialer utmana oss så det här kan hon bli ett återkommande arrangemang. Kanske att vi till och med kan få till en minicup framöver, funderar Andreas Olsson.

På Radiator i Märsta arbetar åtta montörer och arbetsledaren Matz Estholm. Andreas Olsson är ansvarig för Radiators serviceverksamhet i både Uppsala och Märsta, som ingår i samma filial.

Se film från matchen

Laguppställningar

Radiator VVS
Målvakt: Niclas Karlsson (Bauhaus)
Backar: Olle Sundstedt, Andreas Kutzner (Wilo), Nicklas Nordström (Tryckfallsjägarna) och Per Anders Larsson (tidigare Radiator-kollega som flyttat till Gävle)
Forwards: Matz Estholm (lagkapten), Tobias Heyman, Fredrik Bengtsson, Rasmus Jonsson, Johan Karlsson, Oscar Dehlvin, Nicklas Johansson (Thermia Värmepumpar), Fredrik Jonasson (Geberit) och Jonas Cederfalk (Tryckfallsjägarna).
Tränare/lagledare: Kalle Svensson, Niklas Gustafsson och Andreas Olsson.

Bravida El
Målvakt: Natanael Mårtensson.
Backar: Peter Mårtensson (lagkapten), Simon Andersson, Dalle Öhman (Recondo Perfekt) och Micke Spåman (Recondo Perfekt).
Forwards: Bonni Mårtensson, Rene Vogt, Daniel Nyholm, Börje Normelius, Kenta Öhman (Recondo Perfekt), Peter Blomberg (Recondo Perfekt), Andreas Spåman (Recondo Perfekt) och Marko Peltola (Service Agenten).
Tränare/lagledare: Magnus Johansson, Tomas Pettersson (Ahlsell) och Bengt “Bäcke” Gustavsson (Recondo Perfekt)