Logga in

De vinner mångfaldspriset

Publicerad
19 maj 2017, 10:07

Ventilationsgrossisten Bevego i Alingsås är årets mottagare av mångfaldspriset som delades ut på Svensk Ventilations årsmöte på Hasselbacken i Stockholm i går.

Mångfalden måste öka i branschen, anser Svensk Ventilation som sedan några år tillbaka delar ut mångfaldspriset till medlemsföretag som bidrar till detta.

I år gick priset till grossist- och handelsföretaget Bevogo i Alingsås. Bevego är dotterföretag till VVS-grossisten Dahl AB och ingår i den globala koncernen Saint-Gobain. I Sverige representeras Bevego av moderbolaget Dahl Sverige AB

Bevego prisas nu för att man har satsat på att anställa fler kvinnor och rekrytera kvinnor till olika chefspositioner, bland annat har företaget tre kvinnliga filialchefer (av totalt 36), en fjärdedel av alla innesäljare är kvinnor och en kvinna sitter med i ledningsgruppen (dock består styrelsen av hundra procent män).

Motiveringen lyder:

”Bevego har framgångsrikt lyft fram kvinnliga medarbetare på alla nivåer i en i övrigt mycket mansdominerad bransch.”

En av dem som tog emot priset på årsmötet var Maria Zäll Alshammar. Hon är chef för Bevego Rotebro, en filial med enbart kvinnor som säljer byggplåt, teknisk isolering och ventilationsteknik mot den professionella marknaden.

– Vi hade kunnat göra det lätt för oss och göra som Byggnads, sätta på oss rosa hattar. Men vi anställer kvinnor istället, konstaterar Bevegos affärsområdeschef Kasper Ståhlgren.