Logga in

VVS-leverantör byter vd

Publicerad
17 feb 2017, 09:18

Nu lämnar grundaren av den norrländska VVS-leverantören över sin vd-post till företagets försäljningschef.

Thermotechs grundare, vd och delägare Anders Andersson, har valt att lämna vd-posten. Ny vd är Malin Malmenström, som de senaste två åren varit företagets försäljningschef.

Malin Malmenström är 46 år och har sedan tidigare varit vd och chef inom byggsektorn och läkemedelsbranschen. Hon kommer fortsättningsvis även behålla sitt uppdrag som försäljningschef för Sverige och Finland.

– Det är oerhört stimulerande och utvecklande att kliva in i rollen som vd för Thermotech i den expansiva fas vi nu befinner oss. Vi har en långsiktig plan för Thermotechs utveckling och kommer att fortsätta arbeta på den inslagna vägen. Anders Anderssons arbete har bidragit till att vi är en aktör att räkna med på marknaden och att vi har en bra grund att stå på i vår fortsatta tillväxt, säger den nytillträdda vd:n på Thermotech, Malin Malmenström, i ett pressmeddelande.

Anders Andersson kommer nu övergå till att vara aktiv ägare och engagerad i styrelsearbetet.

– Thermotech har haft en positiv utveckling de senaste åren och har nu en stabil och effektiv organisation med en tydlig plan. Min roll som ledare är entreprenörens och nu är det en bra tidpunkt för någon annan att kliva in och driva företaget vidare. Malin Malmenström rekryterades med tanken att hon en dag skulle kliva in i vd-rollen. Hon kommer med sin erfarenhet och sitt engagemang att bidra mycket till företagets fortsatta utveckling, säger Anders Andersson.