Logga in

Nibe köper värmepumpföretag i Kanada

Publicerad
14 feb 2017, 10:51

Nibe har förvärvat det kanadensiska värmepumpföretaget CGC Group of Companies Inc, som tillverkar fastighetsvärmepumpar.

Börsnoterade Nibe Industrier AB har förvärvat 50 procent av aktierna i värmepumpföretaget CGC Group of Companies Inc., Ontario, Kanada, med optionsrätt att förvärva resterande aktier senast våren 2022.

– Vi får nu ytterligare en plattform för värmepumpar avsedda för kommersiella fastigheter i Nordamerika och ser goda tillväxtmöjligheter såväl i Kanada som i USA, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i Nibe industrier, i ett pressmeddelande.

CGC, grundades 1995 och har sitt huvudkontor i Mississauga, strax utanför Toronto. Ttillverkning sker i närbelägna orten Fergus. Företaget har 80 anställda, omsätter cirka 120 miljoner kronor med varumärken som Bulldog Heat Pump, Compax och Varipak, och riktar sig framförallt mot kommersiella fastigheter.

– Det känns verkligen inspirerande att få fortsätta arbetet med att utveckla CGC tillsammans med de nuvarande ägarna och grundarna Bill Browne och Bob Rutherford, som har mer än 70 års erfarenhet inom värmepumpbranschen. De kommer fortsätta att leda företaget helt i enlighet med vår vanliga förvärvsmodell, säger Gerteric Lindquist.

CGC ska ingå i affärsområdet Nibe Climate Solutions och konsoliderades den 1 februari 2017.

Hur mycket ordern är värd är hemligt.

”Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten endast kommer att utgöra en ringa del av Nibe-koncernen”, enligt pressmeddelandet.