Logga in

Grattis till bronset Patrik!

Publicerad
5 dec 2016, 07:55

VVS-montören Patrik Eriksson, 23 år från Vansbro, tog brons i Yrkes-EM i Göteborg som avslutades i går söndag.
– Det känns underbart! Jag har knappt förstått det själv. Det har varit fullt fokus från morgon till kväll och konkurrensen var tuff inom VVS, säger Patrik Eriksson till VVS-Forum.

Sverige tog hem inte mindre än sex pallplatser i EuroSkills, Yrkes-EM i Göteborg, med 500 tävlande från 28 länder och närmare 75 000 besökare.

VVS-Forum får tag på en trött men lycklig Patrik Eriksson via Facebook.

– Jag trodde inte att det skulle räcka hela vägen till pallen.Jag gjorde några misstag den första och sista tävlingsdagen, men jag hängde i och gjorde det bästa av situationen och lyckades tjäna in poängen som jag hade tappat på att vara extremt noggrann vid de sista momenten, säger han och tillägger:
– Vi firade hela kvällen och natten i går med laget så nu ska jag fira guldet med att vila på tågresan hem. Jag har inte pratat med min arbetsgivare Caverion än, men jag kan tänka mig att de är lika glada och nöjda över min prestation som jag är.
Förutom Patrik Erikssons bronsmedalj i VVS var Johan Ledin, elektriker en av dem som tilldelades ”Medallions for Excellence”, en utmärkelse till tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng. Johan Ledin var heller inte långt ifrån en pallplats med en femteplats.

Patrik Eriksson är numera anställd på Caverion i Falun och han representerade även de svenska färgerna i WorldSkills i São Paulo, Brasilien, men kom då på 12:e plats på grund av nervositet och strul med smågrejer. Nu fick han sin revansch med bronsplatsen i Göteborg.

EuroSkills är Europas största tävling i yrkesskicklighet och har genomförts på Svenska Mässan i Göteborg 1–3 december. Avslutningsceremonin med medaljutdelning skedde i den anslutande arenan Scandinavium.

– Vi har på ett fantastiskt sätt genomfört det största Euroskills-evenemanget hittills, sett till antal deltagare. Samtidigt har vi synliggjort yrkesskicklighet och yrkesutbildningarnas möjligheter på ett besökarvänligt sätt, säger Tommy Hellström, projektledare på WorldSkills Sweden för EuroSkills, i ett pressmeddelande.

WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv, utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Brons i VVS