Svensk filterkoncern gör brittiskt förvärv

Publicerad 2 nov 2016, 11:54

En världsomspännande svensk koncern, som tillverkar luftfiltreringsprodukter, förvärvar en leverantör av centrala utsugningssystem i Storbritannien.

Absolent Group har via dotterbolaget Filtermist International ingått avtal om att köpa brittiska Multi Fan Systems, som i år väntas omsätta cirka 19 miljoner kronor.

Multi Fan Systems bildades 2001 och är baserat i Stourbridge i West Midlands. Företaget är specialiserat på design, projektering, leverans och installation av större centrala filter- och utsugningssystem för industrin.

– Förvärvet av Multi Fan Systems stärker Filtermists position i segmentet centralsystem samt inom servicesegmentet för samma kundgrupp, säger Absolents koncernchef Tony Landh i ett pressmeddelande.

Filtermists försäljning på brittiska marknaden växte med 26 procent mellan 2012 och 2015 och bolaget har fortsatt ambitiösa mål i framtiden, uppger Absolent. Multi Fan Systems kommer att konsolideras in i Absolent i slutet av 2016.

Köpeskillingen offentliggörs inte på begäran av säljaren.

Absolent Group tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner. Koncernen har huvudkontor i Lidköping och består av tre huvudsakliga varumärken: Absolent, Bristol och Filtermist.