Nibe förvärvar kanadensiskt bioenergiföretag

Publicerad
17 nov 2016, 09:13

Nibe Industrier AB har förvärvat 65 procent av aktierna i bioenergiföretaget Fireplace Products International (FPI), med huvudkontor i Vancouver i sydvästra Kanada.
– Vi kommer att driva verksamheten vidare i samma anda tillsammans med grundaren Robert Little och den nuvarande ledningen som också är delägare i bolaget, säger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef för Nibe Industrier, i ett pressmeddelande.

FPI grundades 1979 och har en verksamheten som omfattar produktutveckling, produktion och marknadsföring samt ett säljbolag i Melbourne, Australien. Företaget har cirka 380 anställda och en omsättning på 90 cirka 600 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 13 procent.

– Det känns helt rätt att även affärsområdet NIBE Stoves får en plattform på den nordamerikanska marknaden i likhet med våra två andra affärsområden. FPI är en av de ledande aktörerna i vår bransch i Nordamerika och har ett komplett sortiment av produkter för gas, ved och pellets, säger Gerteric Lindquist.

FPI har ett väl utvecklat återförsäljarnät av fackhandlare i USA och Kanada. Genom det egna säljbolaget i Australien har FPI även skaffat sig en ledande position på denna marknad. Produkterna säljs och marknadsförs under varumärken som Regency, Hampton och Excalibur.

FPI kommer att ingå i affärsområde NIBE Stoves och har konsoliderats i NIBE.