Logga in

Företagskonkurserna minskar

Publicerad
1 nov 2016, 09:20

Oktober visar kraftigt minskande antal konkurser, men byggindustrin har en negativ trend, enligt färsk statistik från UC.

Under den senaste månaden sjönk antalet konkurser med –11 procent enligt färsk statistik från UC. De svenska företagskonkurserna har under de två senaste månaderna ökat, men är nu åter minskande. Sett till året som helhet har företagskonkurserna totalt sett minskat med –6 procent.

– Äntligen ser vi åter en minskning i antal svenska företagskonkurser. Efter två månader av ökande siffror är det glädjande att vi åter är på rätt köl. Även ute i landet är det mer jämt fördelat mellan upp- och nedgångar. Generellt känns oktober som en stabil månad för svenskt företagande, säger Johanna Westin, PR-ansvarig på UC, i ett pressmeddelande.

Konkurserna inom byggindustrin ökar dock för andra månaden i rad och visar på ökande siffror även för oktober månad, +7 procent.

UC:s statistik visade på stora skillnader mellan upp- och nedgångar per län föregående månad. För oktober månad är sifforna mer stabila. Största ökningarna står Jämtland och Södermanlands län för, med en uppgång på +80 respektive +86 procent under oktober månad.

De län som redovisar positiv utveckling är Östergötlands län, som minskar med –58 procent. Därefter följer Gävleborgs län med –57 procent, tätt följt av Värmlands län med –53 procent.