De fick priset för årets lärare och skola inom VVS

Publicerad 11 nov 2016, 11:31

Dragonskolan i en västerbottnisk stad har utsetts till Årets skola av VVS-Branschens Yrkesnämnd. Priset Årets lärare gick till två pedagoger på en västsvensk skola.

Dragonskolan i Umeå fick utmärkelsen Årets skola med följande motivering:

”Årets skola har engagerade lärare, delar med sig av goda exempel och skapar bra förutsättningar för att eleverna ska få med sig teoretiska och praktiska kunskaper ut i arbetslivet.”

– Vi är otroligt glada och tacksamma över utmärkelsen. Vi strävar medvetet efter att hålla en hög nivå på vår utbildning så att våra elever ska vara fullt rustade för arbetslivet när de lämnar skolan. Och det här priset är ett kvitto på att vi är på väg i rätt riktning, säger David Degerman yrkeslärare vid VVS- och fastighetsprogrammet på Dragonskolan, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen innebär också att Dragonskolan tilldelas ett stipendium om 10 000 kronor för utveckling av VVS-inriktningen på VVS- och fastighetsprogrammet.

Årets lärare

Priset ”Årets lärare 2016” gick till Kent Palm och Helena Genemo på Dahlstiernska gymnasiet i Mellerud. Utmärkelsen innehöll ett stipendium på 5 000 kronor. Motiveringen löd:

”För ett sällsynt gott samarbete mellan kärnämnes- och yrkeslärare och för ett stort engagemang och intresse att dela med sig av sina arbetssätt. Skolan har visat goda resultat i andelen elever som gått ut med slutbetyg.”, skriver TTELA:s nätupplaga.

– Det vi har gjort är att integrera kärnämnena i yrkeskurserna, säger yrkesläraren Kent Palm till TTELA.

Utmärkande för Dahlstiernskas VVS-utbildning är också att den både finns som gymnasieprogram och vuxenutbildning.

– Det blir automatiskt ett slags mentorskap. Ungdomarna tonar ner sig en nivå när det är fler vuxna med, säger Kent Palm till TTELA.

Båda skolorna är certifierade som Förstklassig skola för läsåret 2016/17 av VVS-Branschens Yrkesnämnd.

Utmärkelserna delades ut för första gången i samband med årets konferens för VVS-lärare i Stockholm nyligen.

Läs hela artikeln i TTELA>>

Årets lärare 2016