Logga in

Ny jätte på ventilationsmarknaden

Publicerad
14 okt 2016, 11:16

Ett nytt stort företag på värme- och ventilationsmarknaden har bildats genom sammanslagning. Det nya företaget uppges bli marknadsledande på den europeiska marknaden.

FläktGroup är namnet på det nya företaget som uppstått efter en sammanslagning av Fläkt Woods och Denco Happel. Sammanslagningen är klar och godkänd av berörda konkurrensmyndigheter. Sammanslagningen innebär att FläktGroup blir marknadsledande i Europa på energieffektiv luftteknik.

Riskkapitalföretaget Triton blir majoritetsägare i det nybildade FläktGroup.

– Vi är mycket entusiastiska över att arbeta tillsammans. Både våra kunder och våra anställda gynnas av sammanslagningen. FläktGroup kommer att ha ett bredare produktutbud och en utökad försäljning, service och tillverkning, säger Walter Rohregger, vd för FläktGroup, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är ”sammanslagningen av Fläkt Woods och DencoHappel en viktig milstolpe i historien och en början på ett nytt bolag som blir ledande på energieffektiva, tekniska lösningar för inomhusklimat. Samgåendet förväntas också ha en stark positiv effekt på produktutbudet. Dessutom förväntas det sammanslagna bolaget genom teknisk know-how samt forskning och utveckling attrahera, utveckla och behålla de bästa talangerna”.

Det tyska ventilationsföretaget Denco Happel har i dag över 1 700 anställda och omsätter cirka 280 miljoner euro. Fläkt Woods har över 2 100 anställda och genererar cirka 420 miljoner euro i omsättning.

Triton har nu 27 bolag i sin portfölj med en sammanlagd omsättning på över 13 miljarder euro och över 72 500 anställda.