Ernströmgruppen förvärvar installationsföretag i Borås

Publicerad 27 okt 2016, 13:23

Industrikonglomeratet Ernströmgruppen förvärvar 70 procent av aktierna i ett installationsföretag med 35 anställda och en omsättning på cirka 80 miljoner kronor. Bolaget kommer att ingå som en egen enhet i företagsnätverket som i dag består av 17 företag.

Det installationsföretag som från och med den 26 oktober ingår i Ernströmgruppen är Elektrokyl Energiteknik AB med huvudkontor i Borås och servicekontor i Ulricehamn. Företaget bedriver rådgivning, försäljning, installation och service av avancerade klimatrum och tekniska fastighetsinstallationer samt energioptimering.

– Elektrokyl Energiteknik AB är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch. Det är vår ambition att vi tillsammans med personalen och de kvarvarande ägarna i Elektrokyl Energiteknik AB fortsätta vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i, säger Ernströmgruppens vd, Pontus Cornelius, i ett pressmeddelande.

I Ernströmgruppen ingår bland annat Armatec, Armaturjonsson, Erab, Mec-Con, Kruge Piping System, CM Hammar, SGP Varmeteknikk och REC Indovent. Företagsnätverket omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och har över 400 anställda i hela Norden.