Logga in

Företagskonkurserna ökar igen

Publicerad
1 sep 2016, 09:39

Företagskonkurserna ökade under augusti. Allt enligt ny statistik från affärsinformations- och kreditupplysningsföretaget UC. 

Företagskonkurserna ökade med 4 procent i augusti, jämfört med samma period 2015. Totalt har annars företagskonkurserna i Sverige minskat med –7 procent sett till helåret 2016, men i augusti visade på en ökning med 4 procent och vände därmed trenden.

– Semestertiderna har satt sina spår och sommarmånaderna har inte redovisat några större minskningar eller ökningar i antal konkurser, därför är denna månads uppgång något förvånande. Vi hoppas att september bjuder på stabila siffror och ett åter stabilt svenskt företagande, säger Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC, i ett pressmeddelande.

Kraftiga ökningar av företagskonkurser under augusti skedde framför allt i Kalmar, Uppsala och Jämtland, medan Västerbotten, Halland och Värmland visade på en positiv utveckling.

Länsvis står Jämtlands län för den största ökningen av konkurser som ökade med 133 procent i augusti. Därefter följer Kalmar län med +56 procent och Uppsala län med +43 procent.

Mest markant minskning uppvisar Västerbottens län, där företagskonkurserna minskade med –50 procent. Därefter följer Hallands län med –69 procent och Värmlands län med –50 procent.