Installationsjätte växer i Småland

Publicerad 26 aug 2016, 09:32

Ventilationsföretaget OCM Vent AB, med säte i Göteborg och verksamhet främst i Växjö, förvärvas av ett av Sveriges ledande installationsföretag som därmed raderar ut en vit fläck på kartan.

Bravida köper OCM Vent som bedriver installations- och serviceverksamhet inom ventilation. Företaget har totalt 18 anställda och omsätter drygt 40 miljoner kronor.

– Genom förvärvet kommer vi tillbaka på ventilationsmarknaden i Småland samtidigt som vi ytterligare förstärker vår ventilationsverksamhet i Göteborg, säger Anders Ahlquist, divisionschef Bravida division Syd, i ett pressmeddelande.

Bland OCM Vents kunder finns industrier, butikskedjor samt privata fastighetsägare och byggföretag.

– Vi har haft en stark tillväxt och kände att nästa steg för fortsatt utveckling var att komma in i en större organisation. Vi har byggt vår verksamhet på långsiktiga relationer och därför var det viktigt för oss att sälja till ett företag som delar våra värderingar, säger Ola Knutsson, vd för OCM.

Åke Forsberg, regionchef för Bravida i region Jönköping, ser fram emot att komplettera Bravidas erbjudande i regionen.

– Vi har saknat egen ventilationsverksamhet i Småland i några år, så det känns otroligt glädjande att åter kunna erbjuda helheten el, vs och ventilation i Småland. Vi ser detta förvärv som navet för utvecklingen av ventilationsverksamheten i vår region, säger Åke Forsberg.

Bravida tillträder som ägare 1 oktober 2016.