Generationsskifte i ventilationsföretag fullbordas

Publicerad 30 aug 2016, 10:21

Inom kort fullbordas generationsskiftet i en familjeägd svensk ventilationstillverkare. 2011 övertog sonen vd-rollen från sin far, som han köpte bolaget tillsammans med sex år tidigare. Nu blir sonen ensam ägare.

IV Produkts vd och näst störste ägare Mattias Sjöberg förvärvar resterande aktier och blir ensam ägare till det familjeägda bolaget. 2005 köpte han företaget tillsammans med sin far Alf.

– Detta är en naturlig succession inom familjen och vi bedömer att tiden nu är mogen att ta detta steg, säger Alf Sjöberg i ett pressmeddelande.

– Genom mitt förvärv visar jag min starka tro på företagets styrka och ljusa framtid. IV Produkt är ett fantastiskt företag i en framtidsbransch. Det känns mycket inspirerande att fortsätta att driva IV Produkt in i framtiden med de mål och strategier som tagits fram, säger Mattias Sjöberg.

Förvärvet beräknas vara slutligt genomfört under september/oktober i år.

IV Produkt utvecklar, tillverkar och säljer luftbehandlingsaggregat, kylaggregat och värmepumpar. Med huvudkontor, produktion och teknisk utveckling i Växjö sysselsätter bolaget 270 personer och omsätter cirka 650 miljoner kronor. Den organiska tillväxten de senaste i tio åren har varit över 11 procent i snitt per år. Flera säljkontor finns i Sverige, dotterbolag i Norge, England och Tyskland samt ett tiotal återförsäljare i Europa.

Fram till 2005 ägdes IV Produkt av Skanska Installation.