Logga in

Universitetsuppdrag för Assemblin

Publicerad
7 jun 2016, 09:55

Assemblin ska installera VS, energistyrning, ventilation och sprinkler i samband med nybyggnad av undervisningslokaler åt Linnéuniversitetet i Kalmar. Det totala ordervärdet för de multidisciplinära installationerna är cirka 165 miljoner kronor.

– Projekten är omfattande och otroligt spännande, vi kommer att utföra VS-installationer i både den västra och den östra delen av universitetet. Projektet innebär komplexa lösningar som ska installeras i lokaler där universitetets 31 000 studenter någon gång kommer att vistas. Det är tveklöst ett av våra mer prestigefyllda projekt och ligger i linje med våra mål och ambitioner, säger Tomas Johansson, projektledare på Assemblin, i ett pressmeddelande.

Byggnadsytan omfattar sammanlagt omkring 61 000 m² och består av två delprojekt med Skanska som beställare.

Linnéuniversitetet Västra innebär om- och tillbyggnad av tre befintliga hus, upp till sex våningar höga. Ytan på detta projekt är 18 000 m². Assemblin installerar automation, ventilation, VS och sprinkler.

Linnéuniversitetet Östra började byggas under våren 2016 och beräknas vara färdigställt våren 2020. Projektet innefattar nyproduktion av mötesplatser, labb, undervisningslokaler, bibliotek, restaurang, café och kontor. Omfattningen är 43 000 m² fördelade på tre huskroppar. Assemblin installerar här ventilation, VS och sprinkler.