Sol & Energitekniks grundare startar ny verksamhet

Publicerad 20 jun 2016, 14:24

För ett år sedan var tillvaron mörk för Stefan Johansson efter en längre tids livshotande njursjukdom. Samtidigt var han på väg att lämna sin anställning i Sol & Energiteknik när ägaren Nibe integrerade verksamheten och flyttade den från Huskvarna till Markaryd. Efter en lyckad njurtransplantation gör han en ny satsning med bolaget VVS Grossen.

Stefan Johansson grundade Sol & Energiteknik 2003 tillsammans med sin hustru Maria och bror Peter. I verksamheten ingick solenergikonsultation samt försäljning av solvärmesystem och solpaneler på framför allt den svenska marknaden.

Den nya verksamheten startade i mindre omfattning i mars och målgruppen är svenska VVS-installatörer. I sortimentet ingår liksom tidigare solfångare för solvärme och solpaneler för elproduktion med tillbehör.

– Tidigare var huvudsakligt fokus solenergi medan VVS-detaljer i allmänhet var ett sidospår. Nu vänder vi litet på steken med större fokus på VVS-biten. Trots det kommer vi att vara den grossist som är mest komplett inom solenergi. Vårt mål är att vara den bästa grossisten inom solenergiområdet och det menar jag att vi redan är från start, säger Stefan Johansson.

Läs hela intervjun med Stefan Johansson i det nya numret av VVS-Forum, 6/2016. Prenumeration kan tecknas här