Nytt lokalt uppdrag för Ömangruppen

Publicerad 3 jun 2016, 08:30

Jönköpings stora shoppingcenter, A6 Center, ska renoveras. Ömangruppen får i samband med renoveringen uppdraget att projektera och installera luftbehandling och automation till ett värde av 30 miljoner kronor.

A6 Center har länge varit en av Jönköpingsregionens stora shoppingmagneter. Nu är köpcentret föremål för en omfattande upprustning. Det är den största upprustningen sedan centret öppnades den 2 april 1987. Om- och tillbyggnaden genomförs i tre etapper och beräknas pågå fram till och med september 2019.

– Ömangruppen får ansvaret för luftbehandling och automation, ett uppdrag motsvarande 30 miljoner kronor. Den första etappen är i gång, och vi arbetar nu med projekteringen med ambitionen att påbörja arbetet efter sommaren. Vi har återigen fått ett kvitto på att vi har resurserna och kompetensen som krävs för att driva stora projekt, förklarar Peter Arvidsson, vd för Ömangruppen, i ett pressmeddelande.

Ett annat regionalt stort projekt som nyligen gick till Ömansgruppen är byggnationen av Växjös nya samlingspunkt Icon Växjö där man svarar för samtliga tekniska installationer på totalentreprenad till ett värde av 130 miljoner kronor.