Norvatek köper Wåge av Grundfos

Publicerad 1 jun 2016, 15:43

Norvatek-gruppen köper genom koncernbolaget Rebot produktionsenheten Wåge i Töreboda av Grundfos AB. Wåge tillverkar kundanpassade prefabricerade pumpstationer i plast. 

Genom inkråmsförvärvet övertar Rebot tio anställda, lager, inventarier samt en fastighet. Tillträdesdagen är den 8 augusti. Förvärvet är ett led i att stärka produktportföljen och som oberoende leverantör kunna erbjuda kunderna ett bredare sortiment, skriver Norvatek-gruppen i ett pressmeddelande.

– Förvärvet är ett bra komplement till vår nuvarande verksamhet. Vi ser en potential i att utveckla produktionsenheten till en fristående enhet utan att inkräkta på övrig produktion inom Norvatek. Ett starkare koncept för framtiden, säger Norvatek-gruppens vd Kjell Thörnbring, i pressmeddelandet.

Grundfos och Rebot har samtidigt tecknat ett tvåårigt avtal där Rebot blir ”preferred supplier” till Grundfos verksamhet i såväl Sverige som Norge.

– Det är min övertygelse att vi med Rebot har fått precis rätt partner för att långsiktigt växa inom segmentet VA. Genom denna renodling kan vi koncentrera oss på att hålla fast i den fina utveckling vi har haft inom VA de senaste åren, trygga i att vi har en partner som kan leverera pumpstationer och fortsatt utveckla verksamheten i Töreboda, säger Grundfos AB:s vd Johan Ekstedt.

Wåge Industri AB grundades 1966. Grundfos förvärvade Wåge 2006 och tre år senare fusionerades bolaget och blev en produktionsenhet.