Logga in

Nordomatic köper danska Dominus

Publicerad
20 jun 2016, 10:25

Nordomatic köper danska fastighetsautomationsföretaget Dominus med 72 anställda på sex orter. Säljare är danska energikoncernen Trefor. Samtidigt investerar familjen Juul, som leder Dominus, i Nordomatics moderbolag och blir därmed delägare i en skandinavisk koncern.

Familjen Juul grundade Dominus 1997. 2010 förvärvades bolaget av Trefor. Dominus har haft en stark tillväxt med positivt resultat under samtliga verksamhetsår och är den ledande leverantören av öppna fastighetssystem på den danska marknaden, uppger Nordomatic i ett pressmeddelande.

– Dominus har under en tid haft ambitionen att växa i Norden och nu får vi chansen att i en specialiserad koncern ta detta steg. Vi ska fortsätta investera i och utveckla vår verksamhet i Danmark och ser fram emot att göra detta med en stark och branschkunnig partner. Vi ser ännu större möjligheter till såväl tillväxt som teknik- och medarbetarutveckling, säger Dominus vd Toke Juul i ett pressmeddelande.

Varumärket Dominus kommer att fortsätta användas i Danmark. Koncernens samlade kunskaper, erfarenheter och resurser kommer succesivt att kunna erbjudas både Dominus och Nordomatics kunder.

– Nordomatic har senaste åren utvecklats från att väsentligen verka i Stockholmsregionen till att bli landets största specialist inom fastighetsautomation med verksamhet på elva orter i Sverige. Samgåendet med Dominus är ytterligare ett spännande steg i vår strategi att bygga en ledande nordisk aktör inom ”smart buildings”. Vi är mycket imponerade över både marknadspositionen och kompetensen och engagemanget hos Dominus medarbetare, säger Nordomatics vd Olov Schagerlund.

För Nordomatic innebär förvärvet att koncernen kommer att ha en omsättning om cirka 500 miljoner kronor med cirka 250 anställda. Koncernens huvudägare är riskkapitalbolaget Adelis Equity Partners.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för affären som beräknas bli slutförd under sommaren 2016.