Kesko och Onninen skapar gemensam affärsenhet

Publicerad 1 jun 2016, 14:22

I dag slutfördes Keskos förvärv av Onninen. Nu påbörjas arbetet med att bygga upp en gemensam affärsenhet för K-rauta och Onninen, som omfattar både bygghandel, VVS och elektrisk utrustning. 

Kesko och Onninen kommer nu tillsammans att skapa en helt ny affärsenhet för byggvaror och teknik, vilket kommer att gynna både kunder och partner, skriver K-rauta och Onninen i ett gemensamt pressmeddelande. Att Onninen nu blir en del av K-gruppen innebär i övrigt inga omedelbara förändringar.

– Med Onninens starka varumärke, nära kundrelationer och breda expertis inom bland annat VVS och elektrisk utrustning är företaget den perfekta kombinationen för oss. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder och samarbetspartner en bred portfölj av produkter och tjänster, säger Johan Wiklund, vd för K-rauta i Sverige, i pressmeddelandet.

Kunden och kvaliteten är utgångspunkterna för allt som det gemensamma bolaget gör och planerar, uppger bolagen. Därför erbjuds kunder och partner att delta i planeringen av den nya enheten.

– Målet är att erbjuda kunderna de bästa lösningarna och den bästa kundupplevelsen – därför vill vi föra gemensamma diskussioner för att ta reda på vad det kan betyda för våra kunder. Självklart kommer våra kunder fortsatt få samma service som tidigare från sina etablerade relationer. Vi har möjlighet att skapa något nytt tillsammans på ett sätt som gynnar alla parter, säger Conny Dyrenäs, vd för Onninen Sverige.