Han blir ny vd på Svensk Byggtjänst

Publicerad 3 jun 2016, 09:14

Urban Månsson, med förflutet inom industrin, blir ny vd för Svensk Byggtjänst efter Erik Hellqvist som går i pension i sommar.

– Det ska bli mycket spännande att leda Svensk Byggtjänst. Med befintliga och nya tjänster erbjuder företaget effektiviseringar som byggbranschen behöver för att möta produktions- och kvalitetskrav, säger Urban Månsson i ett pressmeddelande.

Han tillträder den 1 augusti 2016 som vd på Svensk Byggtjänst och efterträder Erik Hellqvist som går i pension efter närmare 14 år på företaget.

– Med Urban Månsson får vi en mycket erfaren företagsledare med tydligt fokus på marknadsföring och försäljning inom business-to-business, säger Dag Klackenberg, styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

Urban Månsson kommer närmast från tjänsten som vd på Heléns Rör AB som ingår i tyska Benteler-koncernen. Företaget är stålleverantör och rörspecialist med kunder inom bland annat byggnads-, verkstads- och processindustrin i Norden och Baltikum. Omsättningen år 2015 var 1,5 miljarder kronor och företaget har 297 anställda.

– Svensk Byggtjänsts medarbetare står för en fantastisk kunskap inom samhällsbyggnad. Företagets utbud av digitala kunskaps- och informationstjänster är mycket starkt. Dessutom kommer det att vidareutvecklas och kompletteras på flera spännande sätt, säger Urban Månsson.