Swebo Bioenergy startar egen tillverkning

Publicerad 4 maj 2016, 11:02

Swebo Bioenergy utökar verksamheten genom att starta tillverkning av de egna produkterna i sina lokaler i Boden. Företaget ska även etablera sig i Norr- och Västerbotten, som leverantör av mekaniska konstruktioner och lösningar till industrin i allmänhet. Snart öppnar också ett nytt lokalkontor i Säter. 

Den tillverkning Swebo tidigare lejt ut på underleverantörer har man nu i egna lokaler i Boden. Totalt förfogar man nu över 2 400 m².

– Med den nya produktionen vi nu kör igång får vi än mer konkurrenskraftiga produkter, en tajtare organisation som vi kan nyttja i allt från tillverkning och leverans, men också till alla platsmontage vi har runt omkring i Skandinavien. Det känns otroligt bra att med kompetent personal få driva vårt bolag ytterligare ett steg framåt, säger produktchef Magnus Jansson i ett pressmeddelande

Swebos huvudkontor och produktionen finns i Boden. Sedan tidigare finns företaget representerat med lokalkontor i Västerås, Mora och snart även i Säter. Totalt kommer Swebo sysselsätta 14 personer när samtliga tjänster är tillsatta.

Swebo utvecklar och producerar bioenergisystem för större fastigheter, industrier och närvärmeanläggningar. Företaget är specialiserat på prefabricerade värmecentraler samt ”waste fuels”-produkter. Swebo arbetar i effektområdet 50 kW–20 MW och är rikstäckande.