Logga in

Hon prisas för årets affärsbragd

Publicerad
17 maj 2016, 14:07

Entreprenören Jessica Löfström vann Svenska Dagbladets Affärsbragd 2016 som delades ut av prins Daniel på Stockholmsmässan i går. Jessica Löfström driver byggbemanningsbolaget Expandera Mera som drar in 100 miljoner kronor. Nu ska bolaget växa ännu mer.
– Jag är väldigt rebellisk och slappnar aldrig av, säger årets pristagare Jessica Löfström.

Målet för Expandera Mera är en omsättning på 200 miljoner kronor, men det tog 16 år att dra in 100 miljoner kronor i årsomsättning.

­– Det var för lång tid. Att dubbla omsättningen ska bara ta tre år säger Jessica Löfström till Svenska Dagbladet (SvD).

I dag finns Expandera Mera på fyra orter: Stockholm (huvudkontor), Borlänge, Malmö och Göteborg. Ett nytt kontor är eventuellt på gång i Örebro. Bemanningsföretaget är störst i Byggsverige och det var andra året i rad som Jessica Löfström nominerades till SvD:s Affärsbragd. I år korades hon till vinnare.

Juryns motivering lyder så här om Jessica Löfström:

”Trots hårt och långvarigt motstånd har årets vinnare vågat utmana en av Sveriges mest trögrörliga branscher, och förnyat den. Med envishet har hon byggt ett starkt och innovativt bolag som har framtiden för sig. Mottagaren av SvD Affärsbragd 2016 har helt enkelt gjort det omöjliga möjligt i byggsvängen.”