Assemblin förvärvar Delta

Publicerad 4 maj 2016, 09:58

Assemblin förvärvar installationskoncernen Delta med 250 anställda på sex orter i Västerbotten. Delta-koncernen med verksamhet inom el, ventilation och säkerhet omsätter cirka 300 miljoner kronor.

– Genom förvärvet gör vi en rejäl förstärkning av vår marknadsnärvaro och position i Västerbotten, säger Mats Jönsson, vd och koncernchef för Assemblin i ett pressmeddelande.

Delta har huvudkontor i Umeå.

– Jag är glad över att Delta blir en del av ett spännande och komplett nordiskt installationsbolag. Första tiden kommer jag ägna åt integration och medarbetare för att tillsammans med Assemblin sedan forma vägen framåt, säger Christer Karlsson, grundare och ägare av Delta-koncernen.

Delta är det gemensamma varumärket för en grupp av bolag där huvuddelen har namnet Delt gemensamt. Delt Ventilation, som är dotterbolag till Delt Data El & Tele, omsatte 2014 cirka 32 miljoner kronor med 19 anställda.

– Förvärvet av Delta är en strategiskt viktig affär som innebär en expansion till en vital och intressant region, säger Håkan Ekvall, vd för Assemblin Ventilation.

Assemblin är sedan i april det nya namnet på Imtech.