Laufen startar egen försäljning i Sverige

Publicerad 4 apr 2016, 15:07

Den schweiziska badrumstillverkaren Laufen representeras nu av en egen försäljningsorganisation i Sverige. Ny försäljningschef för Sverige är Niclas Ekwall med förflutet på Damixa och Ifö Sanitär.

Sedan 2008 har Laufen skött sin verksamhet i de skandinaviska länderna via ett dotterbolag med huvudkontor i Danmark. Marknaderna i Nordeuropa har därefter blivit allt mer viktiga för Laufen och då framför allt den svenska, uppger företaget i ett pressmeddelande. Ett eget försäljningsteam ska ge ännu mer riktad service till den svenska sanitetsmarknaden.

– Vi vill imponera på våra partner i Sverige med hög kvalitet och bästa möjliga service. Redan i dag samarbetar vi med några av största svenska återförsäljarna, men vi vill öka tillgängligheten för våra produkter ännu mer. Den nya försäljningsorganisationen i Sverige är nästa steg på den här resan, säger Laufens Nordenchef Daniel Nielsen i pressmeddelandet.

Niclas Ekwall har rekryterats som försäljningschef för Sverige och tillträdde i mars. Han har mer än 20 års erfarenhet av den svenska sanitetsmarknaden efter sin tid vid Damixa och Ifö Sanitär. Niclas Ekwall kommer att bygga upp Laufens försäljningsorganisation i Sverige och fortsätta utöka samarbetet med befintliga partner i landet. Under det första steget utses regionala säljare i Malmö, Göteborg och Stockholm. Dessa får hjälp med service och logistik av ett svensktalande kundtjänstteam i Danmark.

– Jag tror att den svenska marknaden är redo för Laufen. Företaget erbjuder ett heltäckande sortiment och enastående lösningar av högsta schweiziska kvalitet. Jag ser fram mot att göra vår produktportfölj ännu mer välkänd i Sverige, säger Niclas Ekwall.