Epecon köper Ullmann Heating-Värme

Publicerad 1 apr 2016, 10:19

Epecon förvärvar Ullmann Heating-Värme AB. Det brutna räkenskapsåret 2014/2015 omsatte Ullmann cirka 7,7 miljoner kronor med en anställd.

Tillträde skedde den 29 mars.

Ullmann har en lång tradition av professionell rådgivning och leveranser av projektanpassade radiatorer och konvektorer för vattenburen värme, uppger Epecon i ett pressmeddelande. Byggnader på Arlanda flygplats och Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg värms av anpassade radiatorer och konvektorer från Ullmann.

– Epecon tar nu över det fina jobb som Ullmann har gjort. Vår ambition är att ge bästa möjliga service till tidigare levererade Ullmann-projekt. Precis som tidigare fortsätter Epecon att erbjuda professionell rådgivning och leveranser av produkter för vattenburen värme. Nu med ett ännu bredare sortiment genom förvärvet av Ullmann, säger Epecons vd Erik Hultman i pressmeddelandet.

Ullmanns verksamhet startades 1985 och sedan 2010 sker marknadsföring och försäljning av värmeprodukter i bolaget Ullmann Heating-Värme AB. Verksamheten har bedrivits i lokaler i Västerhaninge och flyttas nu till Epecons kontor i Sollentuna och Helsingborg.

I Epecons sortiment ingår radiatorer, konvektorer och takvärmepaneler för vattenburen värme. Bolaget ingår i norska Lyngson-gruppen med egna tillverkningsenheter i Lettland och Sverige.