Mikael Lidström ny vd för PQR Consult

Publicerad 24 mar 2016, 08:51

Mikael Lidström blir ny vd för PQR Consult Sverige. Han lämnar därmed posten som divisionschef för Bravida Nord i Sverige samt koncernledningen. Mikael Lidström efterträder Karl-Fredrik Liljestrand som valt att lämna vd-posten i PQR Consult Sverige samt delägarskapet i moderbolaget PQR International.

Mikael Lidström började i företaget 1989 som ventilationsmontör och har därefter även varit avdelningschef, regionchef och sedan 2013 divisionschef i Bravida. 2009–2012 var han regionschef i Veidekke. Sedan oktober 2014 är han styrelseledamot i PQR International.

Jag och styrelsen är övertygade om att vi genom Mikael Lidström nu har anlitat ett av de starkaste namnen i branschen för att ta nästa steg och gemensamt utveckla bolaget vidare.

– Vi har valt Mikael Lidström som ny vd då styrelsen har ett mycket stort förtroende för honom och vet att han har gedigen ledarskapserfarenhet och ett betydande kontaktnät inom vår bransch. Vi har jobbat ihop under många år och utfört ett flertal större och uppmärksammade projekt tillsammans, bland vilka kan nämnas Liljeholmens centrum och Jericho Mannheimer Swartling, säger PQR:s styrelseordförande Mikael Bisther i ett pressmeddelande och fortsätter:

– PQR ska vara en aktör som deltar i och är ett alternativ för alla större projekt i hela landet. Jag och styrelsen är övertygade om att vi genom Mikael Lidström nu har anlitat ett av de starkaste namnen i branschen för att ta nästa steg och gemensamt utveckla bolaget vidare.

Mikael Lidström har sex månaders uppsägningstid och blir kvar inom Bravida tills en ersättare har rekryterats. Arbetet med att hitta en ersättare har inletts, uppger Bravida i ett pressmeddelande.

Karl-Fredrik Liljestrand lämnar vd-posten i PQR Consult Sverige den 14 april. Mikael Bisther blir tillförordnad vd tills Mikael Lidström börjar.