Mats Björs ny vd för Swedisol

Publicerad 15 mar 2016, 13:48

Mats Björs, tidigare vd för VVS Företagen, blir ny vd för Swedisol, branschföreningen för Sveriges mineralullsproducenter.
– Swedisol representerar Sveriges mineralullsproducenter och har en viktig roll i byggbranschen. Jag ser fram emot att få leda arbetet för att få mer energieffektiva, säkra och hållbara byggnader, säger Mats Björs, tillträdande vd för branschorganisationen Swedisol, i ett pressmeddelande.

Mats Björs, som tillträder vd-posten på Swedisol den 1 april, har tidigare varit vd på VVS Företagen och Byggherrarna. Han tar över efter Conny Petterson som går i pension efter fem år som vd för Swedisol.

– Mats Björs gedigna erfarenhet från olika delar av byggbranschen och hans vana att leda branschorganisationer kommer att bli en stor tillgång för våra medlemmar och branschen i stort, säger Jonas Zacharoff, ordförande i Swedisol.

Swedisol är branschorganisationen för Sveriges mineralullsproducenter. Medlemmar i Swedisol är bland annat Isover, Paroc, Rockwool och Ecophon.

Mats Björs kommer närmast från egen konsultverksamhet med inriktning på ledarskapsutveckling. Han är civilingenjör och har lång erfarenhet av att leda branschorganisationer inom byggsektorn.