Logga in

Karby VVS ska hjälpa Nacka få klimatsmart energi

Publicerad
14 mar 2016, 14:45

Karby VVS AB har tecknat avtal med Nacka kommun. Avtalet är det tredje största i företagets historia och värt drygt 13 miljoner kronor. Det uppger företaget, som ingår i Comfort-kedjan, i ett pressmeddelande.

Nacka kommun ska konvertera från oljeeldad värme till miljövänlig bergvärme i åtta av kommunens förskolor och grundskolor.

– Tack vare stor kunskap om energibesparing med klimatsmarta lösningar samt goda referenser och fina referensanläggningar på utförda bergvärmeinstallationer vann vi upphandlingen i konkurrens med sex andra företag, säger Johan Lundgren, vd på Karby VVS AB, i pressmeddelandet.

Arbetena i Nacka påbörjas i april i år och förväntas pågå i cirka ett år.

Samtidigt är det  alltfler bostadsrättsföreningar i Sigtuna kommun som anlitar Karby VVS AB för olika typer av stambyten. Under 2016 installerar företaget radiatorventiler med termostater och VS-stamventiler samt gör injustering av hela VS-systemet åt HSB Arlanda/Brf Granen. Kontraktet är på 3 miljoner kronor. På Brf Söderhöjden i Märsta utför företaget vattenrörsstambyten med mera, ett kontrakt på 1,3 miljoner kronor.

– Vi har infört ett nytt sätt att arbeta med bostadsrättsföreningar, vilket innebär att vi samtidigt erbjuder lägenhetsinnehavarna specialpriser på hela badrumsrenoveringar och andra typer av fast pris-jobb, säger Helle Nyman Ahlqvist, konsument- och marknadschef på Karby VVS AB. Att vi kan husen och har ett nära samarbete med styrelsen ger både kunden och föreningen en extra trygghet.