Instalco etablerar sig i Norge och Finland

Publicerad 8 mar 2016, 15:39

Instalco-koncernen förvärvar de tre elinstallationsföretagen Romerike Elektro AS och AR Elektroprosjekt AS i Norge samt Voltmen Oy i Finland. Inriktningen i de båda länderna blir liksom i Sverige multidisciplinär så förvärv inom VS och ventilation är att vänta även där.

– Det är med stolthet vi kan meddela att Instalco nu bildar en nordisk plattform i och med förvärven i Norge och Finland. Vi kommer under året att förvärva fler bolag i de båda länderna. Inriktningen kommer att vara densamma som i Sverige med multidisciplinär bas, nära samverkan mellan bolagen och ett moget ledarskap, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Romerike Elektro bildades 1996 och har huvudkontor i Kløfta drygt tre mil nordost om Oslo. Företaget levererar totalentreprenader inom el i landskapet Romerike och Oslo. Romerike Elektro sysslar främst med entreprenader inom ny- och ombyggnation av bostäder, köpcentrum och offentliga byggnader. Företaget bedriver även serviceverksamhet med fokus i Romerike. Romerike Elektro har i dag cirka 40 anställda.

– Vi är glada att vi nu hittat en partner som kan branschen och som kan ge oss förutsättningar att ytterligare växla upp vår verksamhet i Oslo-regionen. I och med inträdet i Instalco så får vi nu ett antal kollegor i såväl Sverige som Finland vilket känns roligt. Vi ser fram emot de möjligheter som detta samarbete kan ge oss med övriga företag i gruppen. Känns också spännande att vara med och bygga upp Instalcos satsning här i Norge, säger Rune Aasberg, Helge Moseng och Magne Løvaas som äger Romerike Elektro och AR Elektroprosjekt.

AR Elektroprosjekt, också med huvudkontor i Kløfta, bildades 2007 av Arkel Romerike och Romerike Elektro. Sedan starten har bolaget arbetat med större projekt inom elinstallationer och har god erfarenhet av projekt för kommersiella fastigheter, uppger Instalco. AR Elektroprosjekt har i dag cirka 15 anställda.

Rune Aasberg, Helge Moseng och Magne Løvaas blir delägare i Instalco-koncernen och kommer att fortsätta i sina nuvarande roller samt delta aktivt i koncernens uppbyggnad i Norge. Verksamheten i de båda bolagen kommer att bedrivas som tidigare och inga förändringar kommer att ske vare sig på personalsidan, i organisationen eller i pågående projekt.

Ytterligare förvärv kommer att leda till ett nytänkande på den finska marknaden och jag ser fram emot ett samarbete med övriga bolag i gruppen inte minst när det gäller inköp och olika affärsmodeller.

Voltmen med säte i Helsingfors har cirka 20 års erfarenhet av elinstallationer och bedriver främst verksamhet inom service och mindre projekt. I dag har bolaget 16 anställda.

– Denna lösning blir optimal för företaget och jag ser fram emot att vara först på plats när Instalco nu etablerar sig i Finland. Ytterligare förvärv kommer att leda till ett nytänkande på den finska marknaden och jag ser fram emot ett samarbete med övriga bolag i gruppen inte minst när det gäller inköp och olika affärsmodeller, säger Voltmens ägare Janne Skogsberg.

Instalco består sedan tidigare av BI Vent i Helsingborg, El-Expressen i Lund, Elpågarna i Malmö, Expertkyl i Göteborg, Klimatrör i Stockholm, LG Contracting i Karlstad, Ohmegi i Sollentuna, OTK Klimat Installationer i Enköping, PoB:s Elektriska i Uppsala, Rörgruppen i Sollentuna, Rörläggaren i Malmö, Orab Entreprenad i Gävle, Tofta Plåt & Ventilation i Lidköping, Vallacom i Linköping och VVS-Metoder Stockholm. Majoritetsägare i Instalco är riskkapitalbolaget FSN Capital.