Imtech förvärvar VVS-firman Säffle AB

Publicerad 31 mar 2016, 10:02

Imtech VS-teknik stärker sin närvaro i södra Värmland och norra Dalsland genom förvärv av VVS-firman Säffle AB med verksamhet i Säffle och Åmål med omnejd. Det uppger Imtech i ett pressmeddelande.

– I vårt arbete med att utveckla Imtech VS-teknik är det viktigt med kompetens, lokal närvaro och ett tydligt kundfokus. Kriterier som VVS-firman Säffle AB på alla sätt uppfyller. Jag ser fram emot att ytterligare förstärka vårt kunderbjudande i regionen, säger Andreas Aristiadis, regionchef på Imtech VS-teknik Väst, i pressmeddelandet.

VVS-firman Säffle AB, som grundades 2010 och har en omsättning på cirka 10 miljoner kronor, består av sju medarbetare och har namnet till trots sin bas i Åmål. Förvärvet är en så kallad inkråmsaffär där Imtech tar över samtliga medarbetare, verktyg, bilar och lager. Nuvarande ägaren Göran Alexandersson har även ett förflutet inom det tidigare NVS som 2012 blev en del av Imtech.

– Jag upplever att kraven från beställarledet ökar gällande redovisning och uppföljning, samtidigt som kraven på kontinuerlig kompetensutveckling ökar från våra medarbetare. Genom att ingå i en större organisation får vi goda möjligheter att utbyta idéer och tankar med fler kollegor, säger Göran Alexandersson.

– Vår vision är att vara det ledande nordiska installations- och serviceföretaget och våra kunders förstahandsval, genom att leverera de mest effektiva lösningarna utformade av branschens bästa medarbetare, säger Andreas Aristiadis.