Logga in

US Rörteknik köper Installation och rörservice

Publicerad
22 feb 2016, 15:02

Comfort-medlemmen US Rörteknik i Sollentuna köper Installation och rörservice i Stockholm och företagen kommer att fusioneras. Installation och rörservice ägare och vd Jonas Kroglund blir ny vd i US Rörteknik. 

Sedan Ulf Svensson vid årsskiftet 2015/2016 av åldersskäl lämnade tjänsten som vd för US Rörteknik har arbete pågått att hitta en ersättare, skriver US Rörteknik i ett pressmeddelande. US Rörteknik löser nu frågan genom att förvärva Installation och rörservice i Stockholm från Jonas Kroglund.

Installation och rörservice kommer att fusioneras med US Rörteknik och Jonas Kroglund blir ny vd i US Rörteknik. Genom förvärvet tillförs US Rörteknik cirka tio nya medarbetare.

– Jag är mycket belåten med lösningen och att Jonas nu tar sig an uppgiften som vd. Jonas bakgrund och kompetens samt att han tillför en breddad kundbas passar väl den strategi och utvecklingsplan styrelsen i US Rörteknik beslutat om, säger Ingemar Essebro, styrelseordförande och tillförordnad vd i US Rörteknik, i pressmeddelandet.

Installation och rörservice med säte i Solna omsatte 2014 cirka 15 miljoner kronor med tio anställda. US Rörteknik omsatte det brutna räkenskapsåret 2014/2015 cirka 47 miljoner kronor med 32 anställda.

US Rörteknik ingår tillsammans med Rörcompaniet i Sollentuna och Täby Rör i Essing-koncernen.