Ernströmgruppen köper REC Indovent

Publicerad 16 dec 2015, 15:41

Ernströmgruppen gör årets tredje förvärv genom köpet av REC Indovent från Elof Hansson Group. REC Indovent med huvudkontor i Mölndal, har säljbolag i Baltikum, produktion i Linköping och utvecklingsbolaget Temovex i Göteborg. Tillsammans omsätter bolagen cirka 95 miljoner kronor med ett 40-tal medarbetare.

En renodling hos Elof Hansson Group gjorde det möjligt för Ernströmgruppen att förvärva bolagen.

REC Indovent grundades 1954 och är i dag en av de marknadsledande aktörerna för kundanpassade lösningar av värme- och ventilationssystem till lågenergi- och passivhus. I produktutbudet ingår även stål, smide och gjutgods för industriapplikationer.

– REC Indovent är ett mycket intressant bolag i en framtidsnisch; energieffektiva småhus. Det är vår ambition att vi tillsammans med personalen inom REC Indovent vidareutvecklar den nisch de varit så framgångsrika i, säger Ernströmgruppens vd Pontus Cornelius i ett pressmeddelande.

Övertagandet sker i dag, den 16 december.

– Jag är mycket positiv till att det blev Ernströmgruppen som förvärvar REC Indovent. Det känns tryggt med en stabil och långsiktig ägare vilket ger oss större möjligheter till fortsatt expansion och utveckling av vårt affärskoncept, med segmentet energi och miljö i synnerhet,´säger REC Indovents vd Kenneth Carlsson.

Tidigare i år har Ernströmgruppen genom dotterbolaget Armatec förvärvat Mec-Con och SGP Varmeteknikk.