Claes Seldeby ny vd för Ahlsell Sverige

Publicerad 1 dec 2015, 09:32

Claes Seldeby har utsetts till vd för Ahlsell Sverige och medlem av Ahlsells koncernledning. Han är i dag vd för FM Mattsson Mora Group.

I fredags stod det klart att Claes Seldeby lämnar vd-posten i FM Mattsson Mora Group och i dag kom beskedet att han blir Sverigechef på Ahlsell. Han kommer att efterträda Johan Nilsson, som i juni i år utsågs till vd och koncernchef för Ahlsell-gruppen, men parallellt fortsatt vara chef för den svenska verksamheten. När Claes Seldeby tillträder är ännu oklart, men uppsägningstiden från det nuvarande uppdraget är sex månader.

 – Claes har ett dokumenterat starkt ledarskap med erfarenhet från stora och framgångsrika företag samt en genuin kunskap om vår bransch. Jag är övertygad om att Claes kommer att bli en stor tillgång för Ahlsell Sverige och koncernen som helhet, säger Johan Nilsson i ett pressmeddelande.

Claes Seldeby kom till FM Mattsson Mora Group, dåvarande Ostnor, hösten 2011 och posten som marknads- och försäljningsdirektör. Knappt ett år senare blev han vd och koncernchef i Ostnor efter Håkan Olson. Innan Claes Seldeby kom till Ostnor var han vd och koncernchef i Profilgruppen och dessförinnan chef för Schneider Electrics svenska verksamhet.