Logga in

VVS-montörer försökte sälja arbetsgivarens kopparskrot

Publicerad
17 nov 2015, 11:34

Fyra VVS-montörer försökte sälja 1,2 ton kopparskrot som tillhörde arbetsgivaren. Männen har nu åtalats för förskingring, skriver Nerikes Allehandas nätupplaga.

Under en polisinsats mot metallstölder i maj 2014 upptäcktes en stor mängd koppar från en byggarbetsplats på en skrotfirma i Örebro län.

Polisutredningen visade att drygt 1,2 ton koppar i 18 kartonger hade lämnats in av fyra VVS-montörer, som var anställda på ett företag i samma län. Det handlade om spillbitar som blivit över vid ett bygge. Montörerna skulle få totalt 35 000 kronor för kopparen av skrotfirman men pengarna hann inte betalas ut på grund av polisens ingripande, uppger Nerikes Allehanda.

Männen har nu åtalats för förskingring av åklagare Mats Berg, som anser att de försökt få ut pengar som egentligen skulle gå till arbetsgivaren.

– De här fyra har uppgivit sina egna kontonummer och att de skulle ha pengarna själva i stället. Så får man inte göra helt enkelt. Det är företagets pengar, säger Mats Berg till Nerikes Allehanda.

Montörerna nekar till brottet och uppger i polisförhör att de trodde att det var okej.