Ny vd och koncernchef för Alfa Laval

Publicerad 10 nov 2015, 10:07

Alfa Lavals styrelse meddelar att Lars Renström avgår som vd och koncernchef för Alfa Laval-koncernen. Han efterträds av Tom Erixon som i dag är vd och koncernchef för Ovako.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Tom Erixon till Alfa Laval. Han har en gedigen industriell bakgrund med en framgångsrik karriär och har den erfarenhet som krävs för att ta över efter Lars och fortsätta att utveckla Alfa Laval, säger Alfa Lavals styrelseordförande Anders Narvinger, i ett pressmeddelande.

Anders Narvinger konstaterar att Alfa Laval under Lars Renströms ledning haft en stark tillväxt, samtidigt som företagets kärnvärden har bibehållits.

– Jag känner mig stolt och entusiastisk över att börja arbeta på Alfa Laval, som jag ser som en global industriell ledare med en stark företagskultur. Jag är imponerad över den tillväxt och framgång företaget visat under Lars Renströms ledning det senaste decenniet och min ambition är att fortsätta denna framgångsrika resa med lönsam tillväxt, säger Tom Erixon.

– Det är ett naturligt steg att jag går i pension nästa år, då jag fyller 65, och styrelsens beslut att utse Tom Erixon – som jag känner från min tid på Seco Tools – gör det lättare för mig att träda tillbaka, kommenterar Lars Renström.

Tom Erixon kommer att efterträda Lars Renström senast vid årsstämman i april 2016.