Ecoguard årets Digitala Gasell för Örebro och Västmanland

Publicerad 12 nov 2015, 13:21

Mätsystemföretaget Ecoguard utsågs nyligen till Örebros och Västmanlands Digitala Gasell. Företaget är därmed ett av åtta svenska bolag som kan bli Sveriges Digitala Gasell 2015. Ett egenutvecklat webbaserat verktyg hjälper boende och fastighetsägare att analysera och visualisera energianvändningen, enligt ett pressmeddelande. 

Ecoguard utvecklar och säljer system för att mäta temperatur, el och vatten i flerbostadshus. Företaget har varit utnämnt till Dagens Industris Gasell flera år i rad. Men i år har företaget dessutom utsetts till Digital Gasell för Örebro och Västmanland.

Digital Gasell är ett pris instiftat av Dagens industri och Google. Det kan gå till de gasellföretag som använder internet och dess möjligheter till att antingen växa genom sin egen affär eller för att utveckla andra företag.

Juryns motivering till Ecoguards utmärkelse lyder:

”Årets Digitala Gasell i Örebro har på ett effektivt sätt använt internet för att driva tillväxt och skapa jobb. Affärsmodellen går ut på att minska sina kunders energi- och vattenanvändning på ett enkelt och tillgängligt sätt – privata såväl som kommunala fastighetsbolag kan följa användningen direkt i mobilen.”

Ett egenutvecklat webbaserat verktyg hjälper Ecoguards kunder att analysera och visualisera energianvändningen i husen. På så sätt kan fastighetsägaren visa för hyresgästerna hur mycket vatten eller energi som går åt. Det gör det lättare för de boende att bli medvetna om sin användning.

– För att bli en av DI:s gaseller ska företaget ha en stabil tillväxt sett över flera år. Vi har växt stadigt sedan starten för tio år sedan, så det klarar vi utan problem och är naturligtvis jätteglada för. Men det är extra kul att bli uppmärksammad för att vår verksamhet använder internet på ett effektivt och framgångsrikt sätt, säger Per Ernedal, vd på Ecoguard, i pressmeddelandet.

Ecoguard expanderar snabbt. I dag har företaget 40 anställda och, enligt pressmeddelandet, fortsätter man att nyanställa supportpersonal, montörer och projektledare.