NR Kyl – Årets uppstickare i Partille

Publicerad 22 okt 2015, 13:04

NR Kyl har utsetts till Årets uppstickare i Partille 2015. Kylföretaget utmärker sig genom att hitta helhetslösningar som är bra för både ekonomin och miljön, skriver Partille kommun i ett pressmeddelande. 

Motiveringen till Årets uppstickare lyder:

”NR Kyl AB har sedan starten 2012 haft en mycket positiv utveckling och vuxit snabbt. Ambitiösa och kunniga företagsledare har på ett bra sätt utvecklat både produkter och tjänster och samtidigt varit ansvarsfulla arbetsgivare som månar om sina anställda. Med sitt goda entreprenörskap, viljan att växa och spännande framtidsprojekt är de goda förebilder för företagandet i Partille kommun.”

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen och det är roligt att få en bekräftelse på att det vi gör är positivt. Många sätter energi och miljö i fokus och ser ett mervärde i att ta beslut som är smarta på längre sikt, säger NR Kyls vd Jonas Nordmark i pressmeddelandet.

NR Kyl arbetar till stor del med kunder inom dagligvaruhandeln, men jobbar även med företag och fastighetsbolag när det gäller inomhusklimat.

– Målet är att all energi som alstras av anläggningarna ska användas på ett vettigt sätt. Genom att vi analyserar och tar helhetsgreppet gagnar det både miljön och energianvändningen, säger Jonas Nordmark.

Grundades 2012

Företaget grundades i Partille 2012 och omsatte förra året 17 miljoner kronor. I år ligger prognosen över 20 miljoner och utvecklingen gör företaget nu behöver anställa fler. I dag arbetar elva personer i företaget, inklusive de tre delägarna Jonas Nordmark, Daniel Ringström och Johannes Ringström.

Förutom att arbeta med inomhusklimat har företaget också ett samarbete med Göteborgs universitet där det handlar om att ta fram en maskin som mäter uppkomsten av moln.

– Företaget har stor teknisk kompetens och med sitt goda entreprenörskap och spännande framtidsprojekt är de goda förebilder i Partille, säger Nina Orback-Schultz, näringslivsansvarig i Partille kommun.

Årets uppstickare är ett sätt att uppmuntra och stimulera nyföretagandet i Partille kommun. Priset har funnits i tio år och vinnarna utses av Partille kommun och Företagarna i Partille. För att göra urvalet används uppgifter från UC Marknadsinformation, som också är sponsor av priset.