Egain öppnar i Berlin

Publicerad 13 okt 2015, 08:53

Efter att Egain förvärvat Ecofective AB:s konkursbo har Egain arbetat med att hjälpa de fastighetsägare som drabbades av konkursen, i Sverige och i Tyskland. Detta har medfört en fortsatt expansion i Tyskland för Egain, som nu startar upp ett dotterbolag med säte i Berlin.

Enligt Egain är etableringen av ett kontor i Berlin viktigt för att kunna fortsätta växa på den tyska marknaden, där efterfrågan på modern miljöteknik är stor. Uppstarten av dotterbolaget, Egain Energiedienstleistungen GmbH, är ett led i att utveckla kontakten med nya och befintliga kunder.

I Berlin är intresset för miljö och miljöteknik mycket stort. De östra delarna av Tyskland domineras av betongfastigheter, så kallade plattenbau, vilket är en motsvarighet till svenska miljonprogrammet. Det är enorma fastighetskomplex med väl utvecklade fjärrvärmesystem där Egains teknik kan göra stor skillnad för miljön, menar företaget.

– Steget vi nu tar genom att etablera ett nytt dotterbolag med kontor i Berlin är ett viktigt steg för att utveckla vår verksamhet i Tyskland och för att kunna vårda relationen med våra tyska kunder, men även för svenska fastighetsbolag som är verksamma i Tyskland, säger Thorbjörn Geiser, vd Egain International AB, i ett pressmeddelande.