Bravida förvärvar Friginor

Publicerad 9 okt 2015, 13:41

Bravida förvärvar Friginor Kylmontage och Service AB med verksamhet på flera orter i norra Norrland. Bolaget har 50 anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor. 

Friginor har kontor i Luleå, Umeå och Haparanda samt servicestationer i Kiruna, Gällivare, Kalix, Boden, Piteå och Skellefteå. Med 50 anställda omsatte företaget 73 miljoner kronor år 2014. Tillträde sker per 1 november i år.

– Företaget är verksamma i ett täckningsområde som är större än en fjärdedel av Sveriges yta, vilket gör att vi förstärker vår kylverksamhet i division Nord avsevärt. Det här kommer skapa tillväxt och synergier även för våra övriga verksamheter i divisionen, säger Mikael Lidström, divisionschef Bravida division Nord, i ett pressmeddelande.

Friginor grundades 1984 av Anders och Stig-Göran Lind som fortfarande äger företaget.

– Det känns tryggt att ha en stark ägare i ryggen för en hållbar och långsiktig framtid. Att bli en del av Bravida innebär att vi kan fortsätta att utveckla oss och verksamheten. Jag är övertygad om att vi kommer skapa tillväxt tillsammans med övriga verksamheter inom Bravida, säger Anders Lind.

– Med förvärvet av Frignor blir Bravida ett av de ledande företagen på den svenska kylmarknaden. Detta är i linje med Bravidas strategi att vara ledande inom de områden och marknader vi är verksamma, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef i Bravida.