Logga in

Bravida installerar i Gummifabriken i Värnamo

Publicerad
9 jun 2015, 11:32

Kommunägda Gummifabriken i Värnamo byggs om till mötesplats för kommunen, invånare och företag. Bravida ska i en andra etapp av ombyggnaden installera VS, el, tele och data till ett värde av cirka 46 miljoner kronor.

– Bravida vann den offentliga upphandlingen och från vår sida känns det både tryggt och kul att det är lokala entreprenörer vi jobbar med i det här projektet, säger Bengt Staude, vd för Värnamo Kommunala Industrifastigheter (VKI), i ett pressmeddelande.

Bravida utförde VS-installationer i den första etappen och får nu utökat förtroende i den andra etappen. Etappen omfattar bland annat biograf, bibliotek, restaurang, företagslokaler, auditorium och solcellspaneler på 15 000 m².

– Det är ett mycket intressant projekt och den största satsningen som gjorts i Värnamo kommun för att skapa tillväxt och stärka attraktionen till kommunen. Vi ska vara med och utveckla samhället och är glada över kommunens satsning på en kreativ mötesplats, säger Åke Forsberg, avdelningschef Bravida Värnamo.

Bravida har sedan tidigare även ett teknikavtal med VKI som omfattar leverans av byggnadens infrastruktur gällande trådlös kommunikation, passagesystem, brandsäkerhet och KNX-system.

Den totala ombyggnationen innefattar cirka 20 000 m², varav 5 000 m² ingick i etapp ett. Arkitekturen, den konstnärliga utsmyckningen och namnet bevaras från fabrikens industriella historia.

Gummifabriken startade 1920 och köptes 1937 av Birger Svensson, grundare och ägare till Monark cykelfabrik, för att säkerställa leveransen av cykeldäck. 2008 köptes fabriken av Värnamo kommun.