Logga in

Umeåforskare får pris av REHVA

Publicerad
27 maj 2015, 12:55

Umeåforskaren Bin Yang har fått ett prestigefullt pris inom området komfort och energieffektivitet i byggnader av den europeiska VVS-organisationen REHVA. Hans forskning bedöms vara av framstående internationell klass och det är första gången priset går till en forskare vid ett svenskt lärosäte.

– Priset betyder jättemycket för mig. Jag är glad över att få sådant erkännande från kollegor i EU och det uppmuntrar mig till att fortsätta min vetenskapliga bana och försöka nå nya framgångar inom mitt område, säger Bin Yang, forskarassistent vid institutionen för tillämpad fysik och elektronik, i ett pressmeddelande från Umeå universitet.

Priset är personligt och förutom att han får ett diplom och 500 euro är han inbjuden att resa runt till ett antal lärosäten i Europa och presentera sin forskning.

Som forskare från ett land utanför EU, Bin Yang kommer ursprungligen från Kina, tycker han att det är mycket viktigt att integreras i det lokala forskningssamhället.

– Det känns därför extra roligt att få berätta om mina forskningsresultat för kollegor, inte bara i Sverige utan även i andra europeiska länder.

Bin Yang fokuserar sin forskning på att skapa hälsosamma och bekväma inomhusmiljöer på ett energieffektivt sätt.

Läs mer om priset>>